introductie

Ik adviseer dagelijks met name werkgevers uit het MKB bij arbeidsrechtelijke geschillen en vragen. Of het nu gaat om het opstellen van arbeidscontracten, het begeleiden van een reorganisatie of het oplossen van een conflict met een werknemer (of werkgever), ik ga altijd voor het optimale resultaat.

Het voeren van een procedure is hierbij geen doel op zich. Indien mogelijk los ik zaken op met een praktische schikking of elegante methode. Goedschiks als het kan, kwaadschiks als het moet. En als er geprocedeerd moet worden, draai ik mijn hand daar niet voor om.

visie

Als advocaat ben ik graag de sparring partner van mijn cliënt. Ik hecht bijzonder veel waarde aan een pragmatische aanpak en klantgerichtheid. Al mijn stukken zijn opgesteld in heldere taal: ik geloof niet in wollige en juridisch ingewikkelde zinnen die uit zes regels bestaan en die u drie keer opnieuw moet lezen voordat u begrijpt wat er nu eigenlijk staat.

En ik maak mijzelf graag overbodig. Stel, u heeft een overeenkomst nodig. Dan ontvangt u vooraf een fixed fee zodat u precies weet waar u aan toe bent. Verder bevat ieder artikel in mijn overeenkomst een duidelijke toelichting.

Daardoor ziet u precies waar u op moet letten en hoe u de overeenkomst zelf kunt invullen, voor deze situatie en die daarna. Dat doe ik omdat het mijn streven is u als cliënt “op te leiden”. Eenvoudige vragen over de overeenkomst kunt u dan zelf gemakkelijk beantwoorden. Natuurlijk kunt u wel altijd bij mij terecht, mocht u toch advies willen.

Ik ben Ruby Samad,
oprichter Arbeidsrechtlab.