Start-ups: Leg een goede basis!

Datum: mei 10, 2017 Tags: start-ups

Als u een succesvolle of veelbelovende start-up heeft, komt op enig moment de vraag naar boven of u wellicht één of meerdere werknemer(s) moet aantrekken. Mijn ervaring is dat start-ups dat een grote stap vinden. En dat is het eigenlijk ook.

Want het hebben van personeel brengt ook verantwoordelijkheden en risico’s met zich mee. Maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn en ook niet perse enorm kostbaar. Mijn belangrijkste advies aan u is daarom: leg een goede basis!

Een goede basis betekent dat u werkt met goede contracten, die in heldere taal zijn opgesteld. De meest gemaakte fout die ik bijna continu tegenkom is dat start-ups niet willen investeren in goede contracten. Men gaat dan óf een beetje copy pasten vanaf internet óf zij gaan te rade bij de accountant of boekhouder, want die heeft ook vaak nog wel een goedkoop contract in de aanbieding.

Een goed contract is echter heel belangrijk voor het geval de werknemer niet zo functioneert als u hoopte, de werknemer ziek wordt of de business toch niet zo goed loopt als u van te voren had bedacht. Dat is waar het uiteindelijk vaak misgaat.

Als u dan moet terugvallen op een matig opgesteld contract, dan weet ik uit ervaring dat u uw portemonnee kunt trekken.

Ik lever een op maat gemaakt contract tegen een fixed fee en ik onderzoek samen met u wat voor soort contract u nodig heeft. Soms is dat een kort contact en soms is het wat uitgebreider. Hoe dan ook, u weet vooraf precies wat u kwijt bent. Ieder artikel is bovendien voorzien van duidelijke invulinstructies zodat u mij daarna helemaal niet meer nodig heeft en de prijs, geloof me – daar komen we altijd wel uit.

Dus doe uzelf een plezier en neem gerust contact op als u overweegt uw eerste werknemer in dienst te nemen.